6. TAEKWONDO POKAL IVANČNA GORICA

IMG_0559V nedeljo, 2.12.2018, se je že šesto leto zapored odvijalo mednarodno tekmovanje Pokal Ivančna Gorica. Sodelovalo je 17 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Tudi letos smo na pokalu imeli borbe, kick in poomse (tehnika ali forme).

Na otvoritev je prišel župan občine Ivančne Gorice Dušan Strnad in imel otvoritveni govor. Letos je na pokalu sodelovalo 178 tekmovalcev, od tega jih je 142 tekmovalo v borbah in kicku ter 36 v tehniki.

Iz kluba Kang je bilo skupaj 29 tekmovalcev, ki so tekmovali v kicku, borbah in tehniki. Klub Kang je v kicku in tehniki osvojil ekipno 1. mesti, v borbah pa 3. mesto. Lara Zabukovec je bila najboljša  med ženskami v tehniki, Mojca Maršič pa je bila najboljša mlajša kadetinja v IMG_0652borbah.

Izjava organizatorja Tomaža Zakrajška: “Veseli smo, da smo naš šesti pokal ponovno uspeli organizirati na visokem nivoju. Zahvaljujem se vsem našim članom, ki so že zelo usklajeni in imajo veliko izkušenj, vedo, kaj je njihova naloga pri tekmi. Zahvaljujem se tudi vsem klubom, ki so v Ivančno Gorico pripeljali tekmovalce. Predvsem sem vesel, da imamo v klubu nove borce, ki so na pokalu pokazali, da so na pravi poti. Ker smo dva meseca ped tem bili na tekmovanju v kicku zelo slabi – vsi naši tekmovalci so namreč izpadli že v prvem krogu – smo se odločili za dodatne priprave v kicku. Priprave so bile zelo koristne , saj so tekmovalci dosegli ekipno 1. mesto. Kar se pa tiče tehnike, sem vedel, da so naši tekmovalci dobro pripravljeni, saj so dva tedna pred tem postali ekipni državni prvaki.

IMG_0603V klubu Kang smo hvaležni Pekarni Pečjak, ki je s svojo široko bero slastnega francoskega peciva poskrbela za želodčke vseh tekmovalcev in trenerjev. Izjemna ekipa kluba Kang se je pri celotni organizaciji zelo potrudila: red sta vzdrževala Leopold Zabukovec, g. Glavač in Jože Rozina poškodb se je strokovno lotil zdravnik dr. Schweiger. Lovro Ulcej in Aleš Tekavčič sta poskrbeli za tekmovalce v borbah in kicku. Renata Mavrič je pomagala pri organizaciji in spremljala vse tekmovalce na tekmovanju v tehniki. Srečno ekipi kluba Kang pri organizaciji Taekwondo Pokala Ivančno Gorica še naprej.

Rezultate:

Borbe:

Ulrich Vrhovec OM-24kg 1.mesto

Tjaš Kuhelj MKM-36kg 2.mesto

Filip Marn MKM-33kg 3.mesto

Tibor Jože Rozina MKM-43kg 2.mesto

Tanaya Kamnikar MKŽ-30kg 1.mesto

Mojca Maršič MKŽ-36kg 1.mesto

Tevž Nemanič KMB-65kg 3.mesto

Žan Zupančič MMA -55kg 1.mesto

Gal Maršič MMA-45Kg 2.mesto

Kick:

Filip Marn kick M1 1.mesto

Kris Horvat kick M2 2.mesto

Denis Levičar M2 3.mesto

Ulrich Vrhovec kick M2 3.mesto

Patrik Grzetič kick M3 2.mesto

Vid Lucijan Ranfl kick M3 3.mesto

Tanaya Kamnikar kick Ž1 2.mesto

Sigrund Vrhovec kickŽ3 2.mesto

Lana Kastelic Ž2 2.mesto

Julija Podlipec Ž2 3.mesto

Verica Krijanovič Ž2 2.mesto

Tehnika:

Kris Horvat KA-1 1.mesto

Filip Marn KA-1 3.mesto

Tibor Jože Rozina KA-2 1.mesto

Tjaš Kuhelj KA-2 2.mesto

Tevž Nemanič KA-3 3.mesto

Lara Zabukovec KB-2 1.mesto

Mojca Maršič KB-2 3.mesto

Lorena Zabukovec KB-4 1.mesto

Gal Marešič JA-2 2.mesto

Žan Zupančič JA-3 2.mesto

SLIKE naše

Slike Budosport

Darja Podpečnik