Vrtec

SkupinskaVadba poteka po posebej za to starostno obdobje prilagojenem programu. Otroci bodo spoznavali TAEKWONDO skozi igro, si s tem krepili samozavest, spoznavali bodo svoje telo in kako se odziva v različnih situacijah, izboljšali bodo gibljivost in koordinacijo, povečali bodo moč, izboljšali vzdržljivost,  ter še mnogo več.

Otroci si ne bodo samo fizično krepili telesa ampak tudi duha, saj je TAEKWONDO borilna veščina, ki ima veliko poudarka tudi na duhovni ravni, tako da se bodo naučili tudi spoštovanja do drugih, discipline, sodelovanja v skupini, povečali si bodo samozavest in samospoštovanje, naučili se bodo sprostiti in porabili odvečno energijo v telovadnici.Zarja

Otroci bodo spoznali osnove gibalne tehnike, osnovne ročne in nožne tehnike. Spoznali bodo tudi nekaj izrazov korejskega jezika in štetja do 10. Naučili se bodo kontrolirano brcati in udarjati v za to posebej prilagojene pripomočke za trening.

Primer vadbene ure:

  1. ogrevanje z gibalnimi igrami 15 min (npr: bratec reši me, lovljenje z mehko žogo, igre s TAEKWONDO pasovi, štafetne igre, kdo se boji črnega moža, …)
  2. raztezanje s spoznavanjem telesa 5 minut
  3. osnove TAEKWONDO ja 10 minut (ročne in nožne tehnike, stavi, step…)
  4. spretnostni poligon 10 min
  5. ohlajanje oz. sprostitev

Urnik vrtec