Kdo smo

Taekwondo klub Kang je član:

WTF_logo_noline  Svetovne taekwondo zveze (World Taekwondo Federation, WTF),

etu-logo  Evropske taekwondo zveze (European Taekwondo Union, ETU),

oks_logo_06  Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS),

sloLogo-rotator   WTF Taekwondo zveze Slovenije.

Delujemo v občinah:

ObcinaPromo-2 Ivančna Gorica,

Grb_Skofljica_1      Škofljica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKlub deluje od septembra 2004. Takrat so na otvoritvi kluba v Ivančni Gorici pod vodstvom trenerja Tomaža Zakrajška taekwondo predstavili člani državne reprezentance iz dveh največjih klubov v Sloveniji. Iz Berlina sta prišla župnik Izidor Pečovnik, ki je blagoslovil klub in ga tudi svečano odprl, in veliki mojster Jong-Kil Kang, 7. Dan, ki je zbranim pokazal svojo lastno formo. Po njemu je naš klub tudi dobil ime. Prireditev je spremljalo več kot 200 povabljenih gostov.

 V TKD klubu Kang se ukvarjamo z modernim in rekreativnim športom Taekwondo, in to za borbe, forme, samoobrambo in in na duhovni razvoj dobrega karakterja.Tudi v klubu smo zelo angažirani pri profesionalnemu in tekmovalnemu športu.

 Motivirano in ambiciozno vodstvo kluba nudi kakovostne treninge na vrhunski ravni in na strokoven način za oba spola, tako za mlade kot stare. Pri tem bi radi poudarili, da bomo v klubu posebno pozornost namenjali delu z mladimi, ti imajo namreč največ možnosti, da stvari, ki se jih naučijo na treningu, pozitivno prenesejo v svoje okolje in svoj vsakdan.DP tehnika 2013 2 Tudi starejšim redna vadba in treniranje borilne veščine taekwondo lahko pomeni v dandanes preobremenjenem življenjskem urniku potrebno sprostitev in zmanjšanje stresa. Tudi s pomočjo taekwondoja lahko življenje spravite na prave tirnice in dosežete ravnotežno stanje. Lažje boste uspešni pri učenju v šoli ali pri doseganju rezultatov v službi. Naš cilj je čim več taekwondoistov fizično in psihično čim bolje pripraviti tudi na njihov športni vrhunec – črni pas.

Smo Državni prvaki v tehniki za sezono 2018 / 2019!

Kaj je Taekwondo