7. TAEKWONDO POKAL IVANČNA GORICA

V nedeljo, 24.11.2019, se je že sedmo leto zapored odvijalo mednarodno tekmovanje Pokal Ivančna Gorica. Sodelovalo je 35 klubov iz Italije, Hrvaške, Kosova in Slovenije. Tudi letos smo na pokalu imeli borbe, kick in poomse (tehnika ali forme).

Otvoritveni govor sta imela podžupan občine Ivančne Gorice Tomaž Smole in predsednik Taekwondo zveze Slovenije Zlatan Ranđelović. Ob tej priložnosti je Tomaž Smole Ivanu Trajkoviču, večkratnemu dobitniku medalj iz evropski in svetovnih prvenstev, v imenu kluba Kang podaril plaketo . Žal se Ivan pokala ni udeležil, saj se intenzivno pripravlja za finale velike nagrade Grand Prix. Plaketo je sprejel njegov osebni trener Jure Pantar.

 Letos je na pokalu sodelovalo rekordno število tekmovalcev, 417. Od tega jih je 236 tekmovalo v borbah, 82 v kicku ter 99 v tehniki. Dva tekmovalca iz Italije in Edin Karadžić iz hrvaške so tekmovali v para-tehniki (para-poomse). Edin je tekmoval tudi v borbah.

Iz kluba Kang je prisostvovalo 43 tekmovalcev, ki so tekmovali v vseh treh disciplinah. V kicku so osvojili ekipno 1. mesto, v borbah in formah pa 4. mesto.  Kris Horvat je bil najboljši  med moškimi v tehniki.

Izjava organizatorja Tomaža Zakrajška: “Veseli smo, da smo število tekmovalcev glede na zadnja leta več kot podvojili, v tehniki skoraj potrojiti. Zadnje leto smo ekipo v tehniki intenzivno pošiljali po tekmovanjih in domov so prinesli nekaj dobrih odličji. Ker vemo, da vzgledi pritegnejo, smo morda na ta način vplivali na večjo udeležbo v tehniki. Ponosen sem tudi na naš mladi rod. V borbah danes so bili izredni in z njimi imamo velik potencial za prihodnost. Zahvaljujem se vsem klubom, vsem staršem in predvsem vsem tekmovalcem za udeležbo na tekmi. Zaradi njih je bila tekma odličen dogodek.

V klubu Kang smo hvaležni Pekarni Pečjak, ki je s svojo široko bero slastnega francoskega peciva poskrbela za želodčke vseh tekmovalcev in trenerjev. TUŠ nam je podaril vodo za sodnike in delovno ekipo. Izjemna ekipa kluba Kang se je pri celotni organizaciji zelo potrudila: red sta vzdrževala Leopold Zabukovec in Matjaž Maršič. Lovro Ulcej, Gal Maršič in Žan Zupančič so poskrbeli za tekmovalce v borbah in kicku. Renata Mavrič je pomagala pri organizaciji in spremljala vse tekmovalce na tekmovanju v tehniki. Uspešno na svoji poti še naprej, klub Kang!

Darja Podpečnik

Borbe:

Aleksej Von Achman Golub otroci 24kg 1. mesto 3 zmage

Pejo Krijanovič otroci -24kg 3. mesto

Filip Zupančič otroci -27kg 3. mesto 2 zmage

Hugo Hajdinjak otroci -30kg 1. mesto 2 zmage

Nik Hrovat Vidmar otroci -33kg 1. mesto 2 zmage

Aleksandar Rudolf Gagič otroci -33kg 2. mesto 1 zmaga

Vid Likar otroci -33kg 3. mesto

Verica Krijanovič otroci -27kg 3. mesto

Tjaš Kuhelj mlajši kadeti-36kg 3.mesto 1 zmago

Mojca Maršič mlajše kadetinje -39kg 1.mesto 2 zmage

Tevž Nemanič kadeti A +65kg 1.mesto

Žan Zupančič mladinci A -59kg 2.mesto

Gal Maršič mladinci A -68Kg 3.mesto

Kick:

Denis Levičar M1 2.mesto

Jakob Kastelic M1 3. mesto

Tit Perme M2 3. mesto

Verica Krijanovič Ž2 3.mesto

Ula Perme Ž3 1. mesto

Tehnika:

Kris Horvat KA-1 1.mesto 9 tekmovalcev in najboljši tekmovalec

Arjan Rus KA-1 2. mesto 9 tekmovalcev

Hugo Hajdinjak KA-1 3. mesto

Anej Omahen KA-1  3. mesto

Filip Marn KA-2 3.mesto 7 tekmovalcev

Neža Berden KB-2 3. mesto 4 tekmovalk

Lara Zabukovec KB-3 2.mesto 8 tekmovalk

Martin Koricki KA-4 3. mesto 3 tekmovalcev

Urban Ulcej KA-5 3. mesto 3 tekmovalcev

Lorena Zabukovec in Kris Horvat pari D-1 2.mesto 11 parov