Kangovci trikrat zapored državni prvaki v tehniki

9.11.2019 je bilo na Vrhniki Državno Prvenstvo Taekwondo-ja v tehniki – Poomsae. Turnirja se je udeležilo 23 tekmovalcev iz TKD kluba Kang in sicer v vseh starostnih kategorijah od najmlajših začetnikov do starejših izkušenejših tekmovalcev. Klub Kang je v skupnem seštevku osvojil 116 točk, drugi je bil klub Hankuk iz Ljubljane s 63 točkami, tretji pa klub Šmartno Litija s 24 točkami. Klub Kang je med devetimi slovenskimi klubi prepričljivo osvojil naziv državnega prvaka v tehniki. Kangovcem je to uspelo že četrtič v klubski zgodovini.

» Zelo sem vesel, da smo tretjič zaporedoma državni prvaki v tehniki. S tem smo dokazali, da smo v tehniki na samem slovenskem vrhu, na kar smo ponosni. Naša ekipa tehniko kvalitetno treniramo, izobražujemo se tudi v tujini. Letos so se naši člani udeležili že treh seminarjev izven Slovenije. Cilj je, da podobne rezultate dosežemo tudi v borbah.« je po tekmovanju razmišljal trener Tomaž Zakrajšek.

Dosežki Kangovcev: V posamezni kategoriji otroci do 8 let od višjega belega pasu naprej je pri deklicah tekmovala Tajda Bašar.  Premagala je vse štiri nasprotnice in si zagotovila prvo mesto. V kategorij dečkov smo Kangovci osvojili vse medalje. Prvi je bil Kris Horvat, drugi Anej Omahen, tretja Hugo Hajdinjak in Brin Glavač. Komaj 8 letni Kris Horvat je nadarjen tekmovalec in velik up kluba Kang. Kris veliko trenira in se posveča predvsem treningom tehnike. Želi se uveljaviti tudi v mednarodnih vodah, kar mu odlično uspeva, saj nas že sedaj razveseljuje z medaljami iz tujine. Kris je že 2. leto zapored državni prvak v svoji kategoriji.

Pri mlajših kadetinjah 9 do11 let od rdečega pasu naprej je bila Neža Berden prva, Mojca Maršič druga in Pika Glavač Živčič tretja. Filip Marn, Martin Prijatelj in Lana Kastelic so nastopali v kategoriji mlajši kadeti od 9 do 11 let do rdečega pasu. Filip in Lana sta osvojila 2. mesto,  Martin pa 3. mesto. Jakob Kastelic, mlajši kadet od 9 do 11 let do zelenega pasu, je premagal 3 nasprotnike in si zaslužil naziv državnega prvaka. Ta naziv si je zaslužil upravičeno, saj je med mlajšimi tekmovalci v izvajanju tehnik ob rednem obiskovanju tudi vseh dodatnih treningov najbolj napredoval. Pri kadetih od 12 do 14 let smo imeli šest tekmovalcev. Od rdečega pasu dalje so tekmovali Urban Ulcej 2. mesto, Tibor Jože Rozina 3. mesto ter Tevž Nemanič 6. mesto. Martin Koricki, Lorena Zabukovec in Lara Zabukovec so tekmovali v kategoriji od zelenega do rdečega pasu. Martin in Lorena sta bila prva, Lara druga. Pri mladincih od rdečega pasu naprej smo imeli le enega tekmovalca, Gala Maršiča, ki je osvojil 3. mesto. Tudi izkušeni in večkratni državni prvak v tehniki Žan Zupančič, bi moral tekmovati na državnem prvenstvu, vendar je bil sočasno svetovni pokal v Zagreb, ki se ga je udeležil. Žal ni imel sreče, za en udarec v telo je izgubil proti nasprotniku iz Italije. Vsekakor si je nabral veliko izkušenj za naprej.

Tekmovanja so se udeležili tudi trenerji kluba Renata Mavrič, Lovro Ulcej in Tomaž Zakrajšek. Ulcej in Rok Mohar sta tekmovala v kategoriji člani 2, 31-40 let od rdečega pasu naprej. Mohar je postal državni prvak, Ulcej pa podprvak. Mavričeva in Zakrajšek sta tekmovala pri veteranih od rdečega pasu naprej. Oba sta postala državna prvaka.

Skupno smo imeli sedem  tekmovalnih parov, šest do 17 let in enega od 17 let naprej.

Pari do 17 let do rdečega pasu: prvo mesto Lorena Zabukovec-Kris Horvat, tretje mesto Lana Kastelic-Jakob Kastelic in Lara Zabukovec-Martin Koricki. Lorena in Kris sta na DP  prvič nastopila skupaj kot par in se odlično ujela. Pri parih od rdečega pasu so naši trije pari ostali brez odličja. Žal se niso mogli kosati s starejšimi pari. V parih nad 17 let od rdečega pasu dalje je postal državni prvak par Renata Mavrič-Rok Mohar. Imeli smo tudi štiri moške in dve ženski ekipi. Pri moških smo bili dvakrat prvi in dvakrat drugi. Ženski ekipi sta osvojili 1. in 2. mesto.

Na koncu tekmovanja je bila na vrsti še kategorija najboljših tekmovalcev. Naslov najboljše tekmovalke si je že osmo leto zapored zagotovila Renata Mavrič. Za presenečenje je poskrbela Lorena Zabukovec, ki je bila bronasta. Pri moških je Rok Mohar osvojil prvo ter Tomaž Zakrajšek drugo mesto.

Renata Mavrič je povedala: »Z državnega prvenstva se vračam s tremi zlatimi medaljami, kar je bil tudi moj cilj. Vesela sem, da sem uspela osvojiti zlato tudi v kategoriji za najboljšo tekmovalko. Tekmujem namreč z veliko mlajšimi tekmovalkami, ki vsako leto pokažejo večji napredek in so mi tako vedno bolj za petami. Tega se veselim, saj to pomeni, da sem na dobri poti kot reprezentančna trenerka. Lepo je videti, da slovenski taekwondoisti v tehniki napredujemo in vsako leto dvigujemo nivo znanja.«

Darja Podpečnik