KONDOR OPEN V ZAGREBU

V soboto, 5.10.2019, je na 14. mednarodnem tekmovanju Kondor Open v Zagrebu izmed skupno 410 tekmovalcev sodelovalo tudi 10 Kangovcev. Tekmovali so v borbah, tehniki in kicku.

Najboljši Kangovec v borbah je bil mladinec -59kg Žan Zupančič. Dva Hrvata je premagal z veliko razliko. Šele v finalu se je našel Hrvat, ki ga je uspel ustaviti. Skoraj do konca borbe je vodil Žan, v zadnjih štirih sekundah pa ga je Hrvatu uspelo z nogo udariti v glavo in  končni rezultat obrniti na 14:12. Trenutni šok je bil velik, vendar je Žana kmalu preplavilo še večje veselje za 2. mesto. Ta tekma je bila izborna za uvrstitev v hrvaško mladinsko reprezentanco in je potemtakem bila konkurenca še posebej močna. Mojca Maršič, mlajša kadetinja -36kg, ki je pred dvema tednoma v Bolgariji postala balkanska vice prvakinja, je uspešno premagala tri Hrvatice. Zaradi pomanjkanje koncentracije Mojca v finalu ni zmagala in si tako zagotovila odlično srebrno medaljo. Gal Maršič, mladinec 63kg, Ulrich Vrhovec, otroci -30kg, in Filip Zupančič, otroci -26kg, so izgubili v prvih borbah. Gal in Filip sta bila tretja in Ulrich drugi.

Izjava trenerja Tomaža Zakrajška: Zelo sem vesel, da so naši tekmovalci iz tekme v tekmo močnejši in bolj izkušeni. V tej sezoni je to že naša tretja tekma. Danes je Žan končno pokazal svoj potencial. Rešitev, kako bi lahko tudi na tekmi pokazal svoje prave zmožnosti, smo iskali že celo prejšnjo sezono in danes nam je uspelo. Boril se je vrhunsko in z malo sreče bi lahko bil prvi. Se že veselim naslednje tekme, svetovnega pokala Serbia Open v Beogradu konec meseca, kjer bomo imeli ponovno priložnost preveriti našo konkorenčnost.

V tehniki je naša ekipa osvojila 4. mesto izmed 12 klubov. Najboljša je bila Renata Mavrič, ki je premagala domačinko in dolgoletno konkurentko iz Hrvaške, Ireno Pečko, in si zagotovila zlato kolajno. V tehniki je izredno težko premagati hrvaške reprezentante na njihovem terenu, zato je zmaga še toliko slajša. Zlat je bil tudi Kris Horvat, mlašji kadet. S svojo predstavo je konkurenco z lahkoto pustil za sabo in svoj nivo tehnike dvignil na drugi nivo. Lorena Zabukovec, kadetinja do rdečega pasu, je imela 7 nasprotnic in bila tretja. Njena sestra Lara Zabukovec, mlajša kadetinja je imela 5 nasprotnic in tudi bila tretja. Neža Berden, mlajša kadetinja, je morala priznati premoč nasprotnice in si zagotovila bronasto kolajno.

Izjava Renate Mavrič po tekmi: Kangovci smo zelo uspešno otvorili tudi sezono tekmovanj v tehniki. Glede na to, da je šele začetek sezone, pričakovanja niso bila zelo visoka. Lorena je vstopila v višjo kategorijo, Neža pa se nam je po daljši odsotnosti od tekmovanj zopet pridružila, kar me zelo veseli. Lorena je dokazala, da se tudi med višjimi pasovi zelo dobro znajde. Kris je zelo lepo pokazal, kako je nadgradil svoje znanje v zadnjih mesecih. Lara je nastopila zelo suvereno in pokazala napredek. Tudi s svojim nastopom sem zadovoljna, saj sem uspešno implementirala nekaj nadgradenj. Sezono nadaljujemo v polnem teku, saj se bova že naslednji vikend s Krisom udeležila tekmovanja na Madžarskem. Nekaj dni pozneje se nas bo 6 Kangovcev ponovno potilo v Zagrebu, kjer bomo na seminarju z vrhunskim trenerjem Ky Tu Dangom trenirali forme.

V kicku, brcanju v vrečo, je blestel Filip Zupančič, zasedel je prvo mesto in postal najboljši tekmovalec v kicku. S tem rezultatom je klub osvojil 3. mesto izmed 11 ekip in bil nagrajen z pokalom.

Darja Podpečnik