Polaganju za višji pas vedno več učencev

DSC_0054December je bil za Taekwondo klub Kang vnovič zelo uspešen mesec. Z izpitom za višji pas in božično zabavo smo zaključili letošnje leto. Za polaganje višjega pasu se je odločilo 72 Kangovcev, kar je rekordno število. Lanski december jih je bilo na polaganju 55.  Letos smo prvič uvedli črtici za beli pas. Za ta sistem, ki ga v karateju in judu že delajo, smo se odločili zato, da mlajšim otrokom, ki jih imamo vsako leto več, olajšamo pot do višjih pasov. Dva učenca sta bila iz vrtca in sta naredila prvo stopnjo. 20 učencev je polagalo I. beli pas, 9 učencev je opravilo izpit za višji beli pas, po 11 učencev za rumeni in višji rumeni pas, 4 za zeleni pas, 7 za višji zeleni pas, 4 za modri pas, 3 za rdeči pas in 1 za višji rdeči pas. Dogodek je potekal pod budnim očesom strokovne komisije, ki so jo sestavljali glavni trener Tomaž Zakrajšek in trenerji Renata Mavrič, Lovro Ulcej in Timotej Todić. Trener Aleš Tekavčič je dogodek fotografiral.

Kandidati za višje pasove so se pod vodstvom trenerja Timoteja Todića najprej ogreli in opravili raztezanje. Vsi učenci so predstavili ročne in nožne tehnike pri udarcih inDSC_0027 obrambah v dveh različnih položajih. Nato so izvajali forme, kjer se učenec bori proti namišljenemu nasprotniku in pri tem uporablja osnovne tehnike v različnih položajih. Trenerja Lovro Ulcej in Timotej Todić sta preverjala učence, ki so opravljali izpit za I. beli, višji beli in za rumeni pas. Učenci so predstavili začetek prve oziroma celotno prvo formo. Trenerja Tomaž Zakrajšek in Renata Mavrič sta preverjala učence, ki so opravljali izpit za višje pasove. Po predstavitvi form so taekwondoisti od zelenega pasu navzgor demonstrirali napad na en korak, kar pomeni, da se taekwondoist brani pri napadu nasprotnika. Sledil je vrhunec polaganja, to je razbijanje desk. Na koncu je bilo preverjanje znanja osnovnih besednih izrazov v taekwondoju, kar so učenci odlično obvladali. Kdor je bil pri vseh vajah uspešen, je opravil izpit in prejel diplomo. Na koncu so se vsi prisotni skupinsko fotografirali.

DSC_0338Izjava glavnega trenerja: Opažamo, da tudi članstvo v klubu iz leta v leto raste. Na rastoče članstvo smo zelo ponosni, saj nam kaže, da smo na pravi poti. Ker imamo vsako leto na polaganju težave v prikazanju tehnike (forme), smo se v klubu odločili, da naši črni pasovi med treningom pomagajo učencem pri tehniki. Prednosti takšnega treninga so se na polaganju takoj opazile. Vesel sem, da je bilo polaganje na visokem nivoju in da so bili vsi učenci uspešni. Tudi Božična zabava je bila uspešna. Zelo sem ponosen, da so pri dogodku pomagali trenerji in starši.

Na Božični zabavi so se Kangovci posladkali z rogljički in nekaj popili. Gašper Kastelic je igral harmoniko. Tristan Maj Udovič Bes in mama sta igralDSC_0279a vijoli. Tekmovalna ekipa je predstavila igro, ki jo je sestavila Ina Stojanovič. Nad igro so bili vsi otroci zelo navdušeni. Nato je prišel Božiček in podelil vsem učencem klubske majčke in vstopnice za kopališče. Najboljši tekmovalci so dobili priznanja: Lorena Zabukovec mlada kadetinja, Tevž Nemanič mlajši kadet, Neža Berden kadetinja, Žan Zupančič kadet, Tija Dobrič mladinka, Kenan Husejinović mladinec, Renata Mavrič članica in Timotej Todić član. Plakete Taekwondo kluba Kang so dobili Pekarna Pečjak, DHC računalniško mesto, Mestno kopališče Višnja Gora in Mizarstvo Rogelj.

Darja Podpečnik