Trije veliki Taekwondo dogodki v Ivančni Gorici

PIKNIK

IMG_4805V soboto, 17.06.2017, smo organizirali tradicionalni zaključni piknik na šolskem igrišču v Ivačni Gorici. Piknika se udeleži vsako leto več članov, njihovih staršev in prijateljev,na kar smo ponosni. Prav prijetno smo se pozabavali in družili.

Za žar sta poskrbela Gal Maršič in Žan Zupančič. Kaja Todić je v gozdu pripravila skriti zaklad za naše najmlajše. Najprej jih je v gozd popeljala s smerokazi, ki so jih vodili vse bližje skritega zaklada. Seveda pa je bilo potrebno opraviti na smerokazu zapisane naloge. Ko so naši malčki prišli do zadnje točke, jih je pričakal zaklad, ki so ga zlahka odkrili. Posladkali so se z bombončki. Nadaljevali smo s poligonom. Letos so na poligonu sodelovali starši klubskih otrok, tako da smo na poligonu imeli dve ekipi več, mamice in očete. Vsi udeleženci poligona so dobili medalje za uspeh. Na koncu piknika smo se posladkali še s torto našega sponzorja, pekarne Pečjak.IMG_4968

POLAGANJE PASOV

Na koncu vsake sezone imamo izpit za višji pas. Izpita – polaganja, ki je bil v četrtek, 22.6.2017,  se je udeležilo 53 članov, kar je rekordno število. Pokazali so, da so se v zadnje pol leta veliko naučili. Na polaganju je bilo tudi 6 učencev iz vrtca. Večina jih je naredila prvo stopnjo in dva stopnji višje,to je 10. kup beli pas. Polaganje sta vodila trenerja Renata Mavrič in Timotej Todić. Po ogrevanju in r19478482_1901397853449078_1297808246_oaztezanju so člani prikazali najprej osnovne ročne in nožne tehnike ter forme, nato pa višji pasovi še samoobrambo in lomljenje desk. Vsi Kangovci so uspešno opravili izpit.

Dva dni pozneje smo imeli Kangovci še polaganje za črni pas. Naziv mojstra Taekwondoja so pridobili Mitja Dinej Dobrič, majši od 15 let, 1. poom-otroški črni pas, Kenan Husejinović 1. dan,  Lovro Ulcej 2. dan ter  Timotej Todić 3. dan.

KLUBSKA TEKMA

Konec maja smo imeli klubsko tekmo. Klubske tekme se je udeležilo 40 tekmovalceIMG_4736v. Začeli smo s predstavitvami Taekwondoja in naš demo tim je spet blestel. Deske, ki so jih člani tima razbijali, so letele po vsej dvorani. Za zaključek, ki je bil hkrati tudi vrhunec dogodka, je Timotej pokazal salto z udarcem. Timotej se pri tem odrine iz naročja, se obrne in v zraku razbije desko. Mlajši člani našega kluba so imeli tekmo v kicku,kar pomeni, da nasprotnika brcata v eletronski ščitnik in v 20 sekundah nabereta čimveč točk. Kdor ima več točk, zmaga. Klubsko tekmo smo zaključili z borbami z elektronskimi ščitniki. Vsi udeleženci so dobili medalje za uspeh.

Darja Podpečnik