Kangovci drugič državni prvaki v tehniki

IMG_430727.04.2017 je bilo v Slovenskih Konjicah državno prvenstvo v tehniki borilne veščine taekwondo. Turnirja se je udeležilo tudi 20 tekmovalcev iz TKD kluba Kang, in sicer v vseh starostnih kategorijah od najmlajših začetnikov do starejših izkušenejših tekmovalcev. Klub Kang je v skupnem seštevku osvojil največ točk in zasluženo osvojil naziv državnega prvaka prvenstva v tehniki. »Lansko leto smo za klubom Hankuk iz Ljubljane zaostali le za eno točko. Zmage smo si želeli in uspelo nam je, da smo klub Hankuk letos prehiteli, in sicer za štiri točke. V tehniki smo na vrhu v Sloveniji, na kar smo zelo ponosni. Naš cilj je, da podobne rezultate dosežemo tudi v borbah.« je po tekmovanju razmišljal trener Tomaž Zakrajšek. Sočasno je v dvorani v Slovenskih Konjicah potekala Adidasova otroška liga, ki je bila namenjena mlajšim tekmovalcem v borbah in Kicku. Pri tem tekmovanju je sodelovalo 6 Kangovcev. V skupnem seštevku so naši borci IMG_4340osvojili 4. mesto.

Dosežki Kangovcev: V posamezni kategoriji otroci do 8 let od višjega belega pasu naprej so tekmovali: pri deklicah Mojca Maršič, Neža Berden in Pika Glavač Ziničič in pri dečkih Maks Brčan, Filip Marn in Jernej Puš. Neza, Pika in Filip so osvojili posamična 3.mesta.

Mitja Dinej Dobrič  je tekmoval pri mlajših kadetih 9 do11 let od rdečega pasu naprej in osvojil 2. mesto. Urban Ulcej in Tibor Jože Rozina so nastopali v kategoriji mlajši kadeti od IMG_43449 do 11 let do rdečega pasu. Urban je osvojil 2. mesto in Tibor 3. mesto. Tevz Nemanič, mlajši kadet od 9 do 11 let do zelenega pasu, je osvojil 1.mesto.

Pri kadetih od 12 do 14 let smo imeli štirji tekmovalcv, Žan Zupančič od rdečega pasu dalje, Gal Maršič od zelenega do rdečega pasu ter Lorena Zabukovec in Jakob Marn  do zelenega pasu. Žan in Lorena sta bila prva in Gal in Jakob pa druga. Žan je nosilec 2. Poom (drugi otroški črni pas) in je zelo izkušen tekmovalec v tehniki. Že drugič je potrdil, da je v svoji kategoriji najboljši v Sloveniji.

Pri mladincih od rdečega pasu naprej smo imeli dva tekmovalca, Tijo Dobrič in KenanaIMG_4516 Husejinovića. Kenan je osvoljil 3. mesto. Tija pa ni bila v najboljši formi in je na žalost ostala brez medalje. Proti koncu tekme se je kljub vsemu zbrala ter v kategoriji najboljše tekmovalke osvojila 3. mesto in dobila pokal.

Tekmovanja so se udeležili tudi trenerji kluba Timotej Todić, Renata Mavrič, Lovro Ulcej in Tomaž Zakrajšek. Timotej  je tekmoval v kategoriji člani 1, 18-30 let od redečaga pasu naprej in branil naziv državnega prvaka.  Mavrič, Zakrajšek in Ulcej so bili v kategoriji člani 2, 31-40 let od rdečega pasu naprej.  Mavričeva je bila državna prvakinja, Zakrajšek podprvak in Ulcej bronast.

Skupno smo imeli sedem  tekmovalnih parov, šest do 17 let in enega od 17 let naprej. 1. mesto sta si zagotovila para Tija Dobrič – Žan Zupančič ter Renata Mavrič – Tomaž IMG_4535Zakrajšek. 2. mesto sta osvojila Mojca Maršič in Urban Ulcej. 3. mesta sta osvojila para Neza Berden – Tevz Nemanič ter  Lorena Zabukovec – Gal Maršič.

Imeli smo tudi štiri moške in eno žensko ekipo. Pri moških smo bili dvakrat prvi in dvakrat drugi. Ženska ekipa je bila tretja.

Na koncu tekmovanja je bila na vrsti še kategorija najboljših tekmovalcev. Naslov najboljše tekmovalke si je že sedmo leto zapored zagotovila Renata Mavrič. Tija Dobrič je bila bronasta. Pri moških je Tomaž Zakrajšek osvojil drugo ter Timotej Todič pa tretje mestoIMG_4574.

Renata Mavrič je povedala: »Ponosna sem, da mi je že sedmo leto zapored uspelo osvojiti naslov državne prvakinje. Prav tako sem vesela zmage v kategoriji za najboljšo tekmovalko, saj se tam po
merimo med seboj vse tekmovalke različnih starostnih skupin. S svojimi nastopi sem zadovoljna, je pa seveda še vedno veliko možnosti za izboljšavo. Priložnost  imam že na naslednjem tekmovanju, to je evropsko prvenstvo, na katerega se že pridno pripravljam.«

Adidasova otroška liga:

IMG_4398Mojca Maršič kick Ž1 1. mesto

Filip Marn ml. kadet 2 -27kg 2. mesto

Maks Brčan ml. kadeti 2  -30kg  2. mesto

Tevž Nemanič ml. kadeti 2 +51kg 1. mesto

Zan Hren kadeti B -53kg 1. mesto

Jakob Marn kadeti B -53kg 3. mesto

Slike iz tekme

Darja Podpečnik