Zlati Todić na plemenitem turnirju Zaprešić v Zagrebu

20170408_1705338.4.2017 je se v dvorani Sutinska vrela odvijal plemeniti turnir Zaprešić v Zagrebu. Med 600 teakwondoisti sta bila tudi dva Kangovca, Tija Dobrić, mladinka -59kg, in Timotej Todić, član -68kg. Plemeniti turnir Zaprešić je bil eden od treh turnirjev rang 1 na Hrvaškem, saj je štel za izbor v mladinsko hrvaško reprezentanco. Tukaj so se zbrali najboljši mladinci Hrvaške.

Tija Dobrić je imela zelo močno konkurenco. Prvo borbo proti nasprotnici iz kluba Čigra je20170408_161106 zgubila. Tija iz tekme v tekmo kaže več samozavesti, kar se vidi na njenem gibanju in pri odločnosti izvajanja udarcev. Nasprotnico je zadela tudi v glavo in dobila tri točke. Tija ima zelo velik potencial, a še čakamo trenutek, ko ga bo pokazala.

Timotej Todić je bil v odlični formi in si je z dvema zmagama zaslužil zlato medaljo: ”V tem letu je to moja četrta tekma in čutim, da mi gre zmeraj bolje. Tukaj v Zagrebu sem dobil pravi občutek, kako narediti točko na elektronski ščitnik. V finalu sem začutil, da sem zdaj dobro pripravljen. V tretji rundi je nasprotniku forma padla, sam pa sem bil še vedno poln energije. To sem takoj izkoristil in uspel celo predčasno zaključiti borbo s 26 proti 6.”

Darja Podpečnik