CROATIA POMSAE OPEN IN BELGIAN OPEN

IMG_20170312_16570212.3.2017 je članica in trenerka našega kluba Renata Mavrič zastopala naše vrste na mednarodnem tekmovanju odprtem državnem prvenstvu hrvaške – Croatia open poomsae, ki je potekalo v Zaprešiču. Tekmovanja se je udeležilo 311 tekmovalcev in med njimi je bilo tudi 6 Slovencev.

V kategoriji članic od 31 do 40 let, v kateri je tekmovala Renata je bilo 6 tekmovalk, 4 Hrvaške tekmovalke in 2 Slovenski, med njimi tudi Mavričeva. Prvo mesto je zasedla Renata Mavrič z oceno 11,87, sledila ji je Zlatka Pihir-Hrvaška z 11,40, Jelena Marot-Hrvaška je bila naslednja z oceno 11,30, nato je bila uvrščena Urška Kragolnik Požru-Slovenija 10,97, za njo se je uvrstila Zvonimira Šimat-Hrvaška 10,93 in nato Irena Šegedin-Hrvaška 10,17.IMG_20170312_173610

Mavričeva je tekmovala tudi v paru z Rokom Moharjem, kjer sta prav tako premagala vso konkurenco in se
povzpela na najvišjo stopničko. Tudi konkurenca v parih je bila zelo močna, saj sta tekmovala v kategoriji + 18 let, kjer so bili ostali tekmovalci dosti mlajši od njiju, zato je uspeh še toliko večji, saj sta kljub letom, dokazala da sta najboljša.

Na koncu pa sta skupaj nabrala dovolj točk, da sta v skupini razvrstitvi klubov med člani osvojila tretje mesto.

Renata je povedalIMG_20170312_174112a: »Na tokratnem tekmovanju je bila zelo močna konkurenca, tako individualno, kot v paru, zato sem z rezultatom zelo zadovoljna, še posebej zato, ker sem žal tekmovala s poškodovanim kolkom. To je bilo že moje tretje tekmovanje Croatia open, kjer sem stopila na najvišjo stopničko in uspela že tretje leto zapored obraniti naslov.

V moji kategoriji so bile udeleženke kar dosti mlajše od mene, zato se ni bilo lahko kosati z njimi, ravno tako so bili konkurenti v paru mlajši od naju z Rokom tudi za dve desetletji, saj je bila starost udeležencev že od 18 let dalje.«

Belgian Open:

Taekwondo klub Kang sta 18.3.2017 v Eidenhovnu v Belgiji na mednarodnem tekmovanjuIMG_20170318_165110 višjega ranga zastopala Timotej Todič v borbah in Renata Mavrič v tehniki.

Timotej Todič je tekmoval v kategoriji članov do 63 kg in borbo lepo otvoril ter v prvi rundi z vodstvom in potem z izenačenjem lepo končal, v drugi rundi je žal prejel močan udarec v glavo, ki mu je malo odvzel koncentracijo in tako je nasprotnik iz Grčije povedel in končal borbo z zmago. Timotej je pokazal veliko borbenost in ima še veliko možnosti za uspeh na nadaljnjih tekmovanjih, kljub temu, da je v letošnji sezoni začel zopet tekmovati v borbah po nekajletnem zatišju. Timotej je komentiral: »Tekmovanje mi je bilo zelo vseč, ker že dolgo časa nisem bil na tako močnem tekmovanju in sem dobil dragocene izkušnje, ki jih bom lahko uporabil v prihodnje. Z borbo sem IMG_20170317_145227zadovoljen, ker vidim da sem konkurenčen, vendar sem sposoben pokazati še več.”

Renata Mavrič pa je zastopala naš klub v tehniki v kategoriji članice od 31-40 let. Obe poomsae je lepo prikazala brez večjih napak, nožni udarci sicer niso bili izvedeni popolno, kar je bila posledica poškodbe, tako, da je bila nasprotnica iz Finske malenkost boljša in je
napredovala v naslednji krog. Renata je pristala na 9. mestu.

Oba tekmovalca, pa sta dobila nove izkušnje na tako močnem tekmovanju, kot je bilo tokratno in se opremljena z novim znanjem pripravljata na nadaljnja tekmovanja, ki sledijo do konca sezone.

Darja Podpečnik