TAEKWONDO KLUB KANG NA POKALU ŠMARTNO LITIJA

20170305_093747V nedeljo, 5.3.2017, smo se udeležili enajstega tekmovanja Taekwondo pokal Šmartno Litija, ki ga je organiziral naš prijateljski klub. Za Kangovce je tekma postala že tradicionalna in jo v klubu tekmovalci zelo podpirajo. Zjutraj so se športniki zbrali v športni dvorani Pungrt. Nastopalo je 13 Kangovcev: 2 v kicku, 10 v borbah, in 1 v obeh kategorijah. Na tekmi je bilo vsega skupaj 200 tekmovalcev.

V kicku-M2 je tekmoval Filip Marn, ki si je po treh zmagah priboril srebrno medaljo. Maks Brčan, kategorija M1, je na žalost izgubil prvi boj in dobil medaljo za sodelovanje.

V kicku Ž1 je tekmovala Mojca Maršič, ki je Mojca SM pokalzmagala prvo kolo, v finalu izgubila in si na koncu zaslužila srebrno medaljo.

V borbah v kategoriji mlajših kadetov brez udarca v glavo sta tekmovala Maks Brčan in
Ronald Bažec. Ronald je bil zelo dobro pripravljen, v finalu s 5 proti 3 premagal svojega nasprotnika in si zaslužil zlato kolajno. Maks je borbo za las izgubil.

T20170305_111155evž Nemanič v svoji kategoriji ni imel nasprotnika. Organizator iz Šmartnega mu je priskrbel nasprotnika iz nižje kategorije, vendar je Tevž borbo izgubil za eno točko. Najboljši kadet je bil Gal Maršič, ki je v finalu premagal svojega klubskega partnerja Jakoba Marna. Gal je zasedel 1. in Jakob 2. mesto. Kadeti Mark Hren, Žan Zupančič in Mitja Dinej Dobrič so prvo borbo izgubili in ostali na 3. mestu. Enako sta po prvi izgubljeni borbi ostala na 3. mestu mladinca Gašper Kastelic in Tija Dobrič.
Ronald SM pokal

Pri članih do 68 kg je v boj šel naš trener Timotej Todić, ki je odločno in z veliko razliko dobil prvo borbo. V finalu se je boril z izkušenim Mariborčanom Maticem Motalnom. Borba je bila pestra, Timotej se je zelo dobro boril in bil hitrejši od nasprotnika. Vendar pa je Matic dobro izkoriščal svoje dolge noge, na katere Timotej ni imel pravega odgovora. Timotej je končal na 2. mestu.

Izjava trenerja Tomaža: Timotej je imel dolg tekmovalni odmor. V letu 2017 sva se skupaj odločila, da bo ponovno začel tekmovati. Sezona se je začela s hudo poškodbo, na treningu si je namreč natrgal mišico. Šmartno Litija je bila druga tekma v tem letu, videli smo velik napredek, a Timotej še ni pokazal sto odstotkov. Naslednje veliko tekmovanje nas čaka naslednji vikend, ko se bomo udeležili svetovnega pokala v Belgiji.

Na tekmi je bil prisoten tudi Aleš Tekavčič, ki je pomagal pri kicku in tekmovalce ogreval. Zahvaljujemo se tudi staršem, ki otroke redno vozijo na treninge in jih podpirajo na tekmovanjih.

Darja Podpečnik