Najboljši Taekwondoisti leta 2016

DSC_0630-300x19928.1.2017 se je 5 Kangovcev pod vodstvom našega trenerja Tomaža udeležilo kadetskega in mladinskega reprezentančnega treninga. Vrhunec tega dne je bil večer z gala večerjo, ki jo je organizirala Taekwondo zveza Slovenija.

Kadetska in mladinska reprezentanca je v Slovenski Bistrici v atletski dvorani imela testiranja atletskih sposobnosti. Prvi test je bil sprint na 20m z 10m zaleta, drugi 20m sprinta brez zaleta. Tretja meritev je bila skok v daljino iz mesta. Četrta so bili cik cak skoki čez narisane linije, ki pokaže koncentracijo športnika. Zadnji test je bil tek na 600m. Naši člani so testiranje odlično opravili.IMG_3338

Po testiranju sta se mladinca Tija Dobrič in Kenan Husejinović pridružila treningu v Red Power Centru. Spremljal jih je član Aleš Tekavčič. Kadeta Gal Maršič in Mitja Dinej Dobrič
sta šla na trening kadetov v klub KBK Maribor. Vsi so spoznali nova pravila za borbe, ki veljajo od januarja 2017. Nato so potekali sparingi (tekmovalne borbe), pri katerih so se naši člani dobro pokazali.

Po opravljenih treningih je sledila gala večerja s podelitvijo priznanj najboljšim taekwondoistom Slovenije. Tija Dobrič je postala najboljša kadetinja preteklega leta v tehniki in Žan Zupančič najboljši kadet v tehniki.

IMG_3419Tija Dobrič je nosilka črnega pasu 2. poom in trenira Taekwondo že od leta 2010. Znanje pridno pridobiva tudi zunaj naše države: že drugič se je namreč udeležila Taekwondo seminarja v Berlinu in poletnih priprav v Poreču. Ker v klubu trenira zelo malo deklet, se Tija dokazuje tudi v moški konkurenci. To ji zelo dobro uspeva. V borbah je na slovenskih tekmovanjih osvojila eno 3. Mesto in dve 2. mesti.  Na državnem prvenstvu v tehniki 2016 je pri kadetinjah od rdečega pasu naprej posamezno osvojila 1. mesto in v paru z Žanom 2. Mesto.

Žan Zupančič je nosilec črnega pasu 2. poom in trenira Taekwondo že od leta 2010. Žan trenira Taekwondo tri- do štiri krat tedensko. Žan v klubu predstavlja novo generacijo. Je DSC_0219-300x199zelo priden in vztrajen, Taekwondo vadi tudi doma. Trening se mu je obrestoval tudi letos, saj je na državnem prvenstvu v tehniki v svoji kategoriji osvojil 1. Mesto, v paru s Tijo 2. Mesto in v moški ekipi s Kenanom
Husejinovič in Mitjem Dinejem Dobrič osvojil 2. Mesto.

Klub Kang je dobil priznanje za promocijo Taekwondoja na 4. Taekwondo Pokalu Ivančna Gorica. Po podelitvi je bila pogostitev, DJ pa je skrbel za glasbo.

Darja Podpečnik